Tuesday, 27 August 2013

Beraya Bersama Geng Super Gojes : Rumah Aty Fared

Assalammualaikum..

Selamat hari raya korang!!!lama hoii tak update blog..apekah kemalasan melanda ni..entry raya pun tertunggak ni ha..kite update la dulu entry panas lagi membara ni ha..sebab ni group "berhantu"..jadi mari lah kite seram kan nye dulu..lalalala..

Malam esok nak g rumah aty tu, memang aku dah sakit perut memulas..taktaula sebab makan steamboat sebelum tu..tapi laki ku ok jer..pagi tu dah start asyik g toilet..pakej sekali muntah2 macam air paip..2 in 1 hoii..hahaha..ape pun takleh masuk..asal masuk jer keluar balikk..ahh sudah..nak pergi ke idak ni rumah aty..

Dalam duk pikir nak pergi ke tak tu, gigih aku buat kek coklat pagi tu..dekat kul11 siap dah kek aku..tapiiiii tak jadi..bantat kek aku...uhuhuhu..sedih sangat2..ralat rase nye tak bawak pape..lepas tu taktau dah nak singgah mana nak beli pape..kitorang dari Perak kan..kul12 tu kelam kabut keluar...papa Hannah banyak kali tanya, nak pergi jugak ke tak sihat ni..redah jelah..huhu..sebab dah plan lama nak pergi kan..ralat sangat kalau tak dapat jumpe korang semua..

Pukul 2.30 sampai la kitorang kat rawang..tapi sesat!!!taktaula waze pun dah pening asyik duk tunjuk jalan mati..nasib jumpe ros anis dengan sorang blogger ni..aku tak ingat sape..dah sampai rumah aty pun aku tak ingat nak tegur beliau..ampun sangat!!!!hari tu memang aku blur sangat2..memang perut rasa memulas jer..asyik rasa nak muntah jer..huhu..dorang sedondon purple gak suami isteri ritu..sape ekkk???

Akhirnya sampai jugak rumah aty...jumpe aty cakap sorii tak bawak pape..huhu..memang ramai yang datang..daku pun blurr jugak tambah blur ngn sakit perut, pening lalat lagi..haha..aku peramah orang nye..aku mintak maaf tak dapat tegur semua..aku tak sombong tau..percayalahhh..hehehe

Sempat sembang ngn nad, rara, ju, haliza ngn wawa yusuf jer..sebab dorang duduk berdekatan dengan aku..tak daya aku nak berjalan-jalan macam gathering sebelum ni..hahaha..

Seronok sangat jumpe korang semua..sayang korang ketat2..ade rezeki kite jumpe lagi, boleh sembang banyak2 lagi..kenal2 lebih rapat lagi..tengok betapa sayangnye aku kat korang semua sanggup tu datang dari jauh, dengan sakit2 lagi demi nak eratkan ikatan ukhwah kite..moga ikatan ini terjalin buat selama-lamanya..aminnnn...

Mekasih aty jemput datang rumah..cantik sangat rumah aty..dan mintak maaf habis rumah kami kecahkan..jangan serik jemput kami lagi ye..hehhe..

Oklah jom layan gambar..gambar pun tak banyak ambik..semua candid jer banyak..gambar anak2 pun tak semua aku dapat ambik..ampunn ye..


ni qi comel mata coklat anak ju..omei sangat iye..nak berjalan jer die..gud qi..lepas ni leh lari2 lak tau..


ni abg hensem kawasan..behave jer dia ritu..kak mimy kata die baru bangkit tido..


si cantik manis ni anak haliza..omei sangat iye main sorang2..baik sangat..


elman lesung pipit anak wawa yusuf..prihatin sangat takut kawan2 lapar..semua orang die nak suap kan..omei sangat nih..


zafirah anak yana azfar...bijak sangat..dah siap tangkap gambar die datang dekat nak tengok gambar die jadi ke tak..haha..pandai betul la awak nih!!


ni aireill anak teruna ros anis..gantang sangat kamu nak..comei sangat berseluar berkpop biru


hannah dengan papa


geng papa gojes tengah gosiippp..


masa ni nak balik dah..semua duk berpeluh dah ni...yang ni jer yang tinggal..ramai balik dah..


kredit pada tuan gambar..cantik sangat gambar ni..

Tu jer gambar yang sempat diambil..yang lain banyak candid..maaf anak2 yang takde gambarnyaa..ampun ye..next time insyaAllah pasti banyak lagi gambar..hehe

Ok lah panjang lebar dah nih..

Sembang nanti ye..

Daaa.....

Friday, 2 August 2013

Update 24 Ramadhan

Assalammualaikum..

Perghhhh berminggu-minggu tak update..aku taktau mana datang penyakit malas yang kritikal ni tah...emm 5 hari jer lagi nak raya...jap jer kan..macam baru jer aku taip entri ramadhan pertama tu..ekekeke..

Persiapan raya takde meriah sangat..biasa-biasa jer..hannah jela kot meriah dengan baju raya..haha..aku ade 4 pasang jer baju raya..syukur alhamdulillah..semua aku buat baju kurung pahang dengan niat nampak kurus sikit..kuikuikui..Hannah ade 3 pasang baju kurung..2 helai lebihan kain mama, lagi satu lebihan baju melayu papa..haha..barulah sedondon kata ko..

Aku tempah baju Hannah sehelai rm13..lepas ni aku nak belajar menjahit lah..lagi syok kan buat sendiri..takde pening pale risau baju siap ke tak..lagipun aku tgk mcm senang gile kan jahit baju budak kecik..lol

Kuih raya aku ade cadang nak buat..yang order pun ade..nak buat tu aku taktau ler ade masa ke tak..haha..malam tadi rasa kuih raya yang aku order tu..nasib sedap..haha..hannah pun join sekali..bagi seketui aku tutup bekas balik..melalak nak lagi..aduhhhh lom raya lagi la hannah.. (-_-")

Raya pertama tahun ni, rumah aku dulu..yeay!!!sangat berkobar-kobar nak balik..isnin dengan selasa minggu depan aku keje lagi..rabu baru start cuti dan balik ipoh..cuti awal pun takde makne..papa Hannah keje sampai rabu tu..huhu..

Misi aku yang terpenting sekarang ni nak jahit manik kat baju Hannah..aduhhhh aku taktau la sempat ke tak ni...dulu sebelum ade anak, pagi raya aku masih menjahit manik kat baju aku..ni ade anak taktaula pagi raya ke berapa plak siap..hohoho..

Nasib la sehelai jer..baju ni Hannah sedondon ngn papa..pakai raya pertama..baju ni kosong sangat plak aku tengok..tu nak tambah manik..


hai!bergaya tak saya?


Ok lah nanti sembang lagi..taktau bape minggu plak..wakakkaa


Daaa..