Monday, 30 September 2013

Hannah Jejak Zoo Melaka ^____^

Assalammualaikum

Oh penat berjalan tak habis lagi..cuti aku dah tinggal sket..jadi tak dapat la cuti lelama..plan nak bawak hannah g zoo ni dah lama dah..hannah pun dah banyak kenal binatang kat buku..semua binatang pun bunyi harimau..aummmm..hahaa..tapi tu la asyik tertangguh jer..cadang nak g zoo tepeng jer, tapi dah papa Hannah tanya besday aku nak g mana..laju jer aku cakap nak g melaka..bahahaha motip sangat kan..lagipun memang tak pernah g zoo melaka lagi..

Kul3.30 pagi sabtu tu aku dah bangun buat bekalan..malam tu aku siap gulung dah sosej roll..pagi tu tinggal goreng jer..sandwich pun sempat ku buat pagi tu..dah siap bekal, mandi kan Hannah semua, kul4.30 pagi gerak dari rumah..
Kena kuar awal coz ktorang dari perak kena langkau dua negeri ni..

Berhenti solat subuh kak rnr ulu bernam, sambung perjalanan, kuar tol ayer keruh melaka dalam kul10..lepas tu terus gerak g zoo melaka..sampai dalam 10.30 kat zoo melaka..tu pun dah lewat..aku target sampai zoo kul9..sebab taknak panas..hehe..

Dewasa - rm15
Tram - rm5
Budak 3-12tahun - rm6

Jom layan gambar..zassssssss

Awas - memang banyak gambar..wakakaka


hai uolsss..hannah g zoo ni..

kat sini wajib tangkap gambo ye

hannah dengan papa..

suke sangat hannah tgk zirafah..lama tersangkut kat sini..haha

keterujaan melihat binatang

kalau dah tunjuk tu tanda dah nampak la binatangnye..hahhaa

tunjuk harimau kesayangan..akhirnya dapat tengok harimau betul..selalu tengok kat buku jer..


tido jer harimaunye..

jalan takmau pegang..ayoooo




tangkap gambo ngn org utan..

boring aku org duk tangkap gambar jer..baik aku bawak diri..haha

lama jugak tersangkut kat gajah ni..nak g tempat lain jerit taknak..hahaha

bagi gajah makan rm5..mesti cuba tau...best...

budak takut gajah..

habisss dah....

kami lagi

Jauh jugak jalan dalam zoo melaka ni..sampai hari ni rasa sakit lagi kaki..kalau malas jalan boleh je naik tram tapi tu la, tak dapat la tgk binatang dekat2..naik tram rm5 seorang..

Dalam kul12, kitorang dah habis dah jalan satu zoo..tapi ade bird show tu kitorang tak tgk..sebab nak kejar masa..hehee..lepas tu beli fm zoo melaka tu wajib ye..hehehe

Sila bawak anak-anak g zoo..aku yakin anak-anak korang pasti teruja dan happy sangat..hannah aku tengok bukan main syok lagi dapat tengok banyak binatang..hehe

Keluar jer zoo, lelaju msg etty kata nak gerak g umah die..hahaha

Okey entri jumpe etty sok lak ye..longuh dah tangan den menaip ni ha..

Nanti sembang lagi..

Daaa..........

Thursday, 26 September 2013

Surprise Yang Tak Di Sangka ;p

Assalammualaikum

Ok hari ni hari lahir aku..hari lahir yang ke 27 tahun..tua dah aku nak masuk 3 series dah..umur 27 tahun dah ade anak sorang..alhamdulillah..syukur atas kesayangan2 yang ku miliki..

Pepagi ni aku buat kerja kat pusat akses..tetiba apek ni halo..halo..ketuk pintu macam nak roboh..adoii kacau lah apek ni..tetiba bawak bunga...ye nak ape?ni puan awanis?aah saya..nah bunga..wakkakakaka..aku gelak sebab macam drama plak...

Ok aku dah agak sape..laki ku lah sape lagi..wakakakkaa...tapi dan2 rase nak nangis..eh dah nangis pun..terharu kot..en mohd asri ku ini tak romantik ye untuk pengetahuan semua..tak pandai buat suprise..tetiba dah ade anak sorang ni suh apek anto bunga plak..sebelum ni pape ulang tahun pun die akan tanya nak ape..nak pergi mana..hahahhaa..haritu sambut hari ibu pun, syg jom kite g beli kek sambut hari ibu..hahahahaa..

Oh agaknye laki ku dah pandai buat surprise sebab banyak tengok drama ni..wakakaka..



comel nye kamu wahai bunga ros..tapi kamu tak boleh dimakan..hanya boleh dicium..wakakkaa



amboi romantik habis la ni bang..wakakakaka



tak boleh blah ini pun apek tu kasi..baja ke ape ni..wakakkakakakakakakakaa..

lelaju msg laki tanda terlalu gembira..lalalallaaa


bento hannah hari ni

Pagi ni awal aku bangun buat nasi ayam tuk hannah..konon hari jadi aku masak special sket lah untuk hannah..harap hannah suka lah..taktau ape rasa..nanti hannah dah pandai masak, masa hari jadi mama, hannah masak lak untuk mama tau..eh teremo plak..

Mak pun pagi2 anto msg wish kat aku..oh terharu lagi..selalu mak tepon jer..ni mak dah pandai taip msg, mak msg saje..kikiki..comel la mak..

Oh guru besau ku pun siap wish tak penah2..ni mesti tau sebab apek g jumpe die dulu ni sebelum masuk sekolah..wkakakaa

Oklah entri ni bukan nak tunjuk2 ke apa..tapi tanda aku happy sangat dapat surprise dari suami tercinta..wakakkakaa..sepanjang perkahwinan ini kali pertama apek anto bunga kat aku tau..bahahahahahhaa..

Oklah nanti sembang lagi..

Daaa...



kecintaan ku ^ _ ^



Sunday, 22 September 2013

Give Away Saat Akhir

Assalammualaikum


Aini mu tau kan ku sibuk..tengok kul bape aku join GA mu ni..biasalah mu pun tau aku sibuk dengan #gengkuda..muahaaaa..banyak benda ku kena tengok sayangku aini..haha

Doa ku untuk mu moga kamu sekeluarga sentiasa dimurahkan rezeki, dikurniakan anak-anak penyejuk hati, kesihatan yang baik dan berbahagia selalu di samping tersayang..

Oklah aini, harap GA ni milik aku..wakakakakakakkaa..pilih lah aku..hahaha

Sape nak join sempat lagi ni..sila terjah SINI..

Daaa...


tepek gambo hannah sekeping..gambo masuk bbtv..wakakkaa

Wednesday, 18 September 2013

Hannah dan Princess 'ngeteh' ;p

Assalammualaikum..

Ahad malam kitorang lepak lagi..pasal nye rara nak anto mesin aku tu ha..aku lupa nak ajak mama arissa..ampun kawan!!!!tak teringat lansung..lepas ni pasti tau!!!

Janji kat burger bako ipoh..dekat gilee ngn rumah mak aku..camno aku leh tak pasan???sembang ngn lan suami rara masa besday party tu baru tau kewujudan burger bako tu..ingatkan kat KL jer ade burger bako..ekeke..

Lan teringin makan chicken chop kata rara..so janji ler kat situ..
kitorang order chicken chop..itu pun share..pasalnye kitorang dah kenyang gile melantak kat besday party anak kawan aku petang tuh..

Macam-macam kitorang sembang..rasa taknak balik..hahaha..sebabkan anak2 dah mengantuk jer..kalau tak mau sampai ke pagi kot..

Jam kul10 kitorang pun beransur lah..tapi sambung sembang lagi kat luar..rancang nak pergi bercuti bersama..kakakkaa..


















kami ;)

ra mu jangan tak jadi lak rancangan kite tu tau..genting tutup..kite g swiss garden lah..lalalala

etty mu nak ikut kan..jom sekali!!!kakakaaka..

hubungan ni dari alam maya jer..tapi rasa macam dah berpuluh tahun kenal..moga ukhwah ni berkekalan lah sampai bila-bila..aminnn..

ra mu balik ipoh jangan lupa ajak aku lepak lagi tau..

oklah nanti sambung lagi..

Daaaa....


Tuesday, 17 September 2013

Besday Party Puteri Iman Sophea ;)

Assalammualaikum

Okey lama gile blog ni tak ber'update..aku bz mengalah kan ape jer..group gojes/wassap geng kuda/instagram semua nak kena tengok..sedikit sebanyak blog terpinggir kejap..ok tu jer nak bagitau..sekian..

Sabtu lepas aku mencemar duli ke rumah mak rara..nak meraikan besday party princess..rara buat kat ipoh, jadi dapatla aku pergi..kalau kat KL mungkin hanya dapat tengok dari jauh jela..

Pagi sabtu tu aku hantar MIL pergi rumah kenduri kat Teluk Intan dulu..11.30 baru aku gerak ke ipoh..dengan jam lagi kat tol simpang pulai..aku janji dengan rara nak sampai kul1 coz rara nak sewa mesin coklat fountain aku tu jadi kena sampai awal lah kan..aku dah cuak dah takut rara marah..kul2 lebih baru sampai rumah rara..matiklaaa..haha

Tapi alhamdulillah rara sambut aku dengan senyuman yang menggoda sekali..wakakkakaa..terima kasih la mu faham atas kesulitan ku wahai sahabat..ekekekkee..dah hantar mesin aku terus cau g tesco..g solat zohor dulu..awal lagi kan..majlis pun tak mula lagi..aku cakap kat ra kang aku datang balik..ra kata ha yelah..kang datang makan tau..

Jalan2 dalam tesco tak sedor jam dah kul430..tanjat gugurl..nasib tak tgk jam dah kul8..masa tu khemah pun dah bukak..wakakaka..mintak ampun ye incess..tak dapat tgk incess potong kek..ni semua salah uncle asri duk lama sangat dalam kedai MR DIY tu..wuwuwuww..

Hphone tgl lak dalam keta..tengok ade 2 miscall dari rara..tengok kat wassap pun rara anto msg.."anez mehla makan..anez katne..kenapa tak datang lagi..meh la makan..aduhhh matikla..sian rara mesti ingat kitorang tak datang..ampunnn..

Eh panjang lak kan entry aku hari ni..jom layan gambo lah..letih plak aku menaip ni ha..


dah ape mimpi aku pakai shawl plak ha..muka pun dah macam kuih pau

sembang tak ingat nak balik papa hannah ngn papa incess ni


mata anak-anak ke lain mak ke lain..kakaka
ni papa incess la buat lawak ape tah masa ni..kekekee
banyak hadiah iye..


bukak hadiah perantin..ekeke
sepupu rara..berkenan betul ngn aku..siap duk atas riba aku sambil tgk incess bukak hadiah..aku dah cuak ai takkan ade baby plak dalam perut..kakakakakakaa..rupanya taqif ni memang peramah..hahaa..

Dalam kul630 aku mintak diri nak baik..dah babai2..cium2..sudahnya tersangkut plak kat luar sembang ngn hubby ra..dekal 7 lebih baru kitorg balik..tu pun macam susah gile papa hannah ngn papa incess nak tamat perbualan..sampai terpaksa ku kata, jom la kite..hannah pun siap tido lagi..hahahhahaha..

Mekasih ra jemput kami..majlis sangat meriah..candy buffet sangat comel, deco sangat kretip, makanan super sedap..semua mak rara masak..terbaikk..hebat betul mak rara..buat sorang2 jer..seronok kenal ngn family ra..mak sempoi habis..mak mertua pun sporting giless..hubby ra sangat2 peramah..macam2 kitorang sembang kat luar tu..kakakakkaa..

Oklah nanti sembang lagi..cite pasal incess 'ngeteh' ngn hannah plak..

Daa..