Saturday, 9 November 2013

Oh Sabtu Ku~

Assalammualaikum

Aku sorang jer koje agaknye harini ye..pagi tadi kul630 aku dah gerak ke PLGDP Sungai Buloh nih..sg buloh ni dekat hutan melintang kome..bukan sg buluh selangor tau..haha

Aarghhh mengantuk betul..bestnya dapat tido sambil mengulit Hannah..dah lah pagi tadi Hannah menangis nak ikut aku pergi koje..sampai papa kena bawak jalan-jalan naik motor kul630 pagi tuh baru lah dia diam..HAHAHA aptb kata papa.. 

Dari rumah aku ke tempat bertugas ni ambik masa sejam kot..naik lenguh pinggang aku 4 hari ni ulang alik..aduhhhh...nasib isnin ni last..hari ni sekerat hari jer...kalau tak kejung aku kat sini orang lain sedap cuti aku koje..

Aku kena handle kursus KBAT cikgu-cikgu sekolah menengah ni..bosan kot..aku rase takyah urusetia pun takpe..saje kan ppd ni nak bagi aku koje cuti-cuti ni..haihla..ape nak buat dah arahan kan..'berkhidmat untuk negara' katanya..choiii sangat..haha



mengadap lah aku pokok kelapa sawit yang membosankan..haha


Cepatlah pukul1..rindu dah kat Hannah...

Tah ade tah idak orang baca bebelan aku hari cuti-cuti gini..

KBAI!


Friday, 1 November 2013

Idea : Tempayan Untuk Hiasan Dalaman~

Assalammualaikum

Salam jumaat semua..harini jom sembang pasal tempayan..pepandai jer nak bagi idea bagai ha..haha..mana la tahu idea aku yang tak seberapa ni berkenan kat mata korang..kalau tak berkenan pejamkan saje mata itu..kehkehkeh..

Dekat rumah aku ni ade 2 tempayan..satu besar satu kecik..semua kitorang ambik dari belakang rumah MIL..dah tak pakai dah..orang sekarang mana pakai dah..aku jer duk kecoh nak tempayan nih..MIL pelik tengok orang letak tempayan kat luar kitorang bantai masuk dalam..kahkahkah..asalnye idea ni dari mummy dan daddy Hannah..dorang ni kenalan lama dah..macam adik beradik dah..sebelum kahwin lagi kenal dorang ni..

Dorang punya idea lah ni letak tempayan bagai dalam rumah..nampak unik jugak walau macam orang tua..haha..aku kan taste orang tua sket..kehkehkeh..

EH jom la tengok tempayan yang kecoh sangat tuh..

TARAAAAAA..haha siap capslock lagi ha




Aku suka tempayan ni sebab colour die tuh..aku takde ubah pape pun kat tempayan tuh..memang asli die gitu..aku basuh dan kering kan letak atas meja ikea tuh..korang jangan tengok bekas balang ikan tu..takde dah ikan dalam tu..asyik mati jer ikannye..sudahnye terbengkalai balang tu gitu jer..hahahha..

Lagi satu aku letak kat ruang tengah antara meja makan..sebenarnye ruang ni nak buang ruang keluarga, tapi bajet takde, kami letak lah meja solek set kawen kat situ jadi meja laptop..kitorang tak pakai meja solek..kitorang tempah cabinet cermin pasang kat dinding..jimat ruang..ha idea tu nanti ku tunjuk pulak haha..




Tempayan yang ni besar sikit..nana kata letak bunga pun lawa..nanti ku nak cari bunya tinggi-tinggi tu sumbat dalam tuh..haha..tempayan tu pun ku tak ubah pape..memang itu rupa asalnya..kerusi tu kerusi ikea lah ape ke lagi..haha..meja solek aku ni memang takde kerusi..

Oh lagi satu tempayan ni lah Hannah suke buang barang dalam tuh..kalau ade pape barang hilang cari je dalam tempayan tu kompom ade..kahkahkah..

Sekarang kan semua panas tengah nak masuk rumah dan deco rumah ni..ha ni ku bagi idea yang tak seberapa ni..kikikiki..

Okeylah..nanti sembang lagi...

Daa.....