Tuesday, 17 February 2015

Teluk Batik~

Assalammualaikum


Sabtu lepas bawak hannah dengan hadeen pergi teluk batik..saja lah bawak hannah jalan..dia sekarang dah pandai komplen tau..tak best lah duduk macam ni (maksud duduk rumah)..pastu aku tanya lah kakak nak pergi mana..nak jalan-jalan..best..hamboiiiiiiii sangat tau..geram aku..dah pandai demand taknak duduk rumah.. T_____T

So sebab dah bunyi jom lah kita pergi tempat yang dekat saja..dalam 45 minit je teluk batik ni dari rumah aku..keluar rumah dalam pukul12 camtu..sampai tepi laut nya dalam 430 camtu..mama sempat lagi singgah tesco la apa lah..haha..biasalah tu..kikiki

Sampai-sampai hannah tak sabar dah nak mandi..papa kata tunggulah kejap papa tukar baju dulu..die tak sabar sangat dah..siap cakap mama dengan adik tunggu sini, hannah pergi mandi dulu..terasa dewasa sangatlah tu agaknya..hahaha

Mandi-mandi, main-main pasir, dalam setengah jam camtu naik...kejap je..mama dah bosan duduk tepi tengok jer..hahaha so paksa lah dorang naik..hadeen pun takmau diam dah..dia marah sebab tak dapat berguling-guling..duk atas riba jer dia taknak..macam-macam peel tau budak kecik tu..hihi

Aku rasa tiap tahun mesti ada pergi teluk batik ni tau..tahun lepas masa tu mengandungkan hadeen..tahun sebelum tu masa hannah 6 bulan..tahun ni bawak hadeen pulak..jangan tahun depan pergi mengandung adik hadeen pulak..opssss..wakakkaa..

Eh jom layan gambo lah..penat dah taip ni..


excited sangat nak jalan ini budak nak jalan -__-



budak gigi 4 batang sengih jela..tak paham lagi erti berjimba-jimba haha



mak pun nak selfie..anak buat tak layan..nasib tangan kat mulut..kalau kat bahu mata ke atas?haha



ceeeaa dah pandai buat peace..penat praktis kan nak..haha



tak sabar dah tunggu papa salin baju..dia dah berlari dah dengan pelampung tu tau T______T



kalau tak panggil memang taknak naik



tahun lepas pergi takut2 berani lagi dengan laut..ni naik pun taknak dah..eeee






kasi can laki bini selfie pulak..dah kenapa gambar ni macam gambar lukisan..haha pape jelah..

Baju mandi hannah tu dah sendat dah..kena beli lain lah ni..papa take note..!haha

KBAI.

5 comments:

AnneRaini said...

lamanya tak ke teluk batik.. pergi sblm pregnantkan kasyah lg pastu smpi skrg tak jejak ke sana.

SweetLikeWhat said...

mai lah dtg kak anne..leh singgah rumah saya :)

Aeen said...

teluk batik last ain pergi masa seminggu lepas kawen..lpastu xde pegi lagi...heheh.....padahal kampung husband kat perak...xpenah lg bwk anak2 gi sna...hehe..

CikNaa said...

bestnya duduk dekat2 dgn pantai kan anez.. anak2 sonok la dgn air ni..

Julia Johari said...

Lama kottttttttttttt aku x baca blog ko anez hahahhahahahha best pi teluk batik ropernya...aku x sampai lg ni...besar dah hadeen...omey encem...kak hannah dah big girl...semoga kamu semua bahagia selalu...amin