Sunday, 22 March 2015

Movie Review : Cinderella

Assalammualaikum




Jumaat lepas aku bawak hannah masuk panggung buat pertama kali nya..lepas habis kerja terus bawak dia..teluk intan ada panggung tau jangan memain..big cinema lagi..ok lah dari takde..takleh lawan lah tgv cinema tu semua..kehkehkeh..

Aku lagi teruja nak tengok short movie frozen tu..hannah kan obses gila dengan frozen..saje lah nak happy kan dia..eleh padahal mak dia pun suka gila frozen tu..kahkah!short movie tu memang tak menghampakan!memang best!cute sangat..asri pun asyik tergelak jer tengok..petanda bestla kan seorang bapa layan cite kartun..HAHAHA

Mana-mana anak korang yang obses dengan frozen tu kan..silalah bawak..memang best..mesti dorang teruja..tak puas tengok..patutnye buat lah frozen part 2..hahaha

Cinderella pulak OK lah..aku bagi 4/5 bintang..alah jalan cerita korang dah boleh agak..cerita dongeng cinderella yang korang semua tau..hehe..cinderella nya sangat cantik tau..ella @ lily james..gaun dengan kasut dia lawa gila..teringin nak rasa pakai..kahkah..prince charming richard madden..harus la hensem dah kata putera raja..haha


kembang gila gaun dia..lawa!

kasut kaca dia..bersinar-sinar ha..haha

Banyak lah babak kelakar yang boleh buat korang ketawa dalam panggung tu..adik beradik tiri cinderella yang bangga gila dengan dress dorang padahal dah rupa pokok krismas jer..hahha..time pari-pari nak magic kan tu pun kelakar..angsa jadi driver kereta kuda cinderella tau..HAHA kelakar gila binatang-binatang tu di magic kan jadi orang..KAH!

Ok dah aku cerita sikit jer..kang tak best pulak korang nak tengok aku cerita semua..HAHA..hannah mula-mula macam takut gak masa masuk dalam panggung tu..kan gelap..tapi dalam takut-takut tu taknak pulak bila papa nak riba..nak duduk kerusi sendiri..bagus lah nak, kalau tak rugi jelah kerusi tu tak duduk..kahkah..



ada gambar bertiga..anak opis mate aku tangkap kan..hehe

mak syok sendiri tengok camera -_____-

cecece kusyuk..

Masa short movie frozen tu dia memang terpaku la tengok..enjoy sangat dia..pastu bila masuk part cerita cinderella dia macam start boring..tapi takde lah ajak balik..dia sibuk lah makan popcorn dia..lepas tu bila babak magic tu suka lah dia sebab binatang tukar jadi orang kan..haha..

Masa nak balik ada la pulak iklan movie coming soon 'home'..cerita kartun..sibuk nak tengok cerita tu pulak..menangis taknak balik..dengg!adoilaa..haha

OK dah habis..nanti sembang lagi eh..

Daaa..

5 comments:

nadiah hanum said...

Haha...sampai tak nak balik yer si kecil tu...;) ciknad pon dah lama tak bawak ank2 masuk panggung.

Julia Johari said...

Pandai hannah tgk wayang...dok diam2 tu...kalau Qi mau satu panggung wayang dia tawaf....mak x berani hahahhahaha

e.t.t.y said...

nama je org teluk, aku tak penah masuk wayang dia wey.

Hana Soffelia said...

naurah nangis lah hannah. tkt sound kuat. teresak2 dlm volume yg slow nangis ajak balik. bla frozen kuar tu br ok.

SweetLikeWhat said...

Bile balik t.i lagi..?nk jumpe maira..