Wednesday, 15 April 2015

Finger Food Sedap Dan Senang

Assalammulaikum

Hadeen ni kategori suka makan jugaklah..mak mertua aku cakap nasi jer macam tak cukup..nak makanan kudap-kudap..amboii dik kemain kan nak kudap-kudap..HAHA..mula-mula aku bekalkan aje biskut heinz tu..pastu lama-lama dia macam bosan dah..aku bagi dia, dia belek-belek lepas tu buat-buat jatuh biskut tu ke lantai..apakahhh

Pastu nampak orang share resepi biskut ni kat fb kelab bento..senang sangat membuatnya..hai suka lah mak..mak kan busy sekarang..bento hannah dah lama takde..aku sempat masa bubur hadeen je..taktau lah badan ni takmau bangun awal..dia nak bangun lambat jugak..haha alasan sangat..nantilah bila mood rajin tu datang pasti bento kembali lagi.. >___<

Bahan-bahan biskut

-roti putih gardenia 
-unsalted butter

Cara-cara

-roti potong empat panjang-panjang
-sapu butter pada roti depan belakang
-siap untuk dibakar!
-bakar sampai kekuningan tau..bila makan tu rangup jer..kalau liat tak sedap..susah anak nak kunyah..nak nye budak ada gigi depan je macam hadeen tu..kikiki 

Senang gila kan..selalu aku bekalkan hadeen dua keping roti putih tu mesti habis..aku taktau lah samada dia makan sorang atau kakak tumpang sekaki..aku tak kaji lagi..balik kang aku tanya mil aku..HAHA..

Pagi tadi aku cuba rasa sikit..lahhhh memang sedap kott..lemak-lemak rasanya..patutlah licin...nanti weekend aku nak buat sebalang lah..ni gigih mak ko baking pagi-pagi roti dua keping..HAHA..


aku ni old skul orang nya..penutup periuk je aku bantai..mak aku cikgu nya ajar camni..HAHA

aku suka tupperware ikea ni..tutup dia kedap udara..memang tak masuk angin biskut simpan lama pun..3 hengget jer 3 bijik tak silap aku..


budak 8 batang gigi.. ^___^

Oklah esok sambung lagi..bai

3 comments:

Hana Soffelia said...

Patutlah bambam hah. Nasi aje xcukup, siap nak jajan tu. ekekeke

ibuHasifHafiy said...

hensemnya Hadeen ni..........

Anonymous said...

nakk jugakkk

mama maira malas nk log in. wakakakakak