Wednesday, 1 April 2015

Maybelline Bold Matte MAT6

Assalammualaikum

Hari tu baca blog rara pasal sale kat watson tu kan..terpengaruh sungguh aku bila dia cakap maybelline ada ala-ala lipstik mac..ala tak mampu lah pakai lipstik sebatang 80 hengget..mak ni kedekut sikit..kah!so dah ada ala-ala tu jomlah kita cuba..HAHA dasar sangat orang perempuan!

Aku pergi pasaraya TF haritu nak beli lauk hadeen..pergi la cari..sale jugak..harga asal 27.90..haritu dapat 20.90..kalau kat watson taktau sebab tak sempat nak singgah watson..aku cari jelah kat TF tu..hehe..

Aku try lah tester MAT 7..aku berkenan dah..sekali habis..waaaa..lepas tu kawan aku kata MAT 6 macam lawa..takde pulak tester..haih memacam tau..aku pun berani mati lah pergi beli..sesuai tak sesuai belakang cerita lah..

Balik-balik try..Allah!HAHAHA..kuat gila color die..aku mana biasa pakai lipstik color kuat ni..mak kan low profile.KAH!tapi nasib kawan aku kata ok jer ..tanya asri die pun tak kisah..tah tah asri cakap ok takut aku beli lain..hahaha..takpelah aku pakai jelah..tak baik bazir kan.. >.<

Tapi memang best lah bold matte ni..tak melengas pun..tahan lama jugak..lepas tu aku try gosok dengan cincin emas kan tak jadi hitam pun..kira takde plumbum la kan..sape tak pernah try tu sila kan try..memang berbaloi..baik punya iklan..haha



sumber google





merah tak lipstik mak! >.<


Oklah..jom beli ramai-ramai..

Jaga-jaga mungkin ada GST dah..

HAHA..

K BAI!

5 comments:

Allene typicalmommy said...

matte yek... huaa.. suka2...

Hana Soffelia said...

cantik.. aku suka kaler tuu..

Liyana said...

cantikkk! tp kan mak bibir sensitip. mesti asik mengelupas je klu pakai lipstick ape2 pun. sabar la mak di tepi perigi sob sob

Cik Mun said...

huuuu,,suka2..cantik..

safurara said...

Ko beli MAT6.huaaaa hebattt.hehehe.