Tuesday, 26 May 2015

Kinta River Front

Assalammualaikum

Malam sabtu lepas bawak hannah naik basikal dekat kinta river front ni..dulu takda ape pun tau kat sini..sungai je dan kawasan nye gelap..sekarang depan sungai ni siap ada hotel kinta river front lagi..sepanjang sungai tu ada pokok-pokok dorang buat ala-ala i-city..ada jugaklah orang ipoh nak beriadah malam-malam..memang happening la kat situ..ada kedai makan..yang paling best naik basikal ni lah..tak silap aku dia bukak dari pukul530 petang..sampai pukul berapa tak pasti..sampai takde orang kot haha

Dah lama nak bawak hannah..asyik tak kesampaian je..malam tu gigih jugak bawak hannah..hadeen tinggal dengan opah..kalau bawak macam mana mak ko ni nak kayuh basikal..haha

Macam-macam jenis basikal ada tau..ada yang untuk naik sorang, berdua, bertiga, berenam pun ada..dah macam kereta siap ada stering, tapi tetap kayuh..bagus sangat lah ada aktiviti camni...elok pun buat aktiviti gini..kita kan bab bersenam ni malas sikit..kayuh basikal pun ok..rm10 untuk setengah jam untuk basikal aku naik tu..setengah jam pun dah lenguh..haha dasar jarang bersenam!haha..berpeluh gak lah..

Lepas ni boleh bawak hadeen naik yang kereta tu pulak..


HANNAH suka lah 

cantik kan jambatan tu..ala-ala penang bridge gituuu!

hannah taknak senyum!nak cepat naik basikal

sempat bergambo atas jambatan kul11 malam!haha

Sambil bawak basikal sambil leh hirup udara malam gituuuuu..tapi bau la sikit air sungai tu kan..sebab bukan sungai untuk mandi..naik basikal dengan asri ni takde makna nak ambik udara segar, romantik bagai..macam ribut bawak basikal..dah macam nak merempit pun ada..siap berlumba pulak dengan bebudak kat situ haha..ape nak dikejar tah..aku lah semput mengayuh kat belakang tu..eeeee!

Tulah akibat dah lama tak naik basikal..masa memula naik rasa gayat gila bawak basikal..hahaha tergelong-gelong!

Ok lah..kalau jalan ipoh jangan lupa singgah sini tau

BAI!

8 comments:

Allene typicalmommy said...

rajinnya berjalan2 ni

Hana Soffelia said...

Bestnya aktiviti macam ni. Aku feeling mcm duk korea dh. org korea kan suka aktiviti naik basikal gini..

achiek anis said...

dah mcm melaka kekdahnya

DYatie ABakar said...

Hahaha. Part perenggan tiga terakhir tu buat aku gelak besar nez oi.

DYatie ABakar said...

Hahaha. Part perenggan tiga terakhir tu buat aku gelak besar nez oi.

DYatie ABakar said...

Hahaha. Part perenggan tiga terakhir tu buat aku gelak besar nez oi.

AnneRaini said...

lamanya tak naik basikal.. sekali sekala nak jugak sewa basikal kat depan masjid putra tu.. lepas gian..hehe

safurara said...

weeehhhhhhhhhhhhhhhh sononyaaa, dah ada basikal2 eh.alaaa nt nk g lah!