Tuesday, 30 June 2015

Baju Raya 2015

Assalammualaikum

Dah 13 ramadhan dah harini kan..kejap nye masa berlalu..selalu mak aku cakap masa kecik dulu bila dah puasa ke 15 makin rasa kejap aja msa tu..tup tup raya dah..



Korang dah siap ke baju raya..aku sebelum puasa lagi dah siap..hahaha balas dendam tahun lepas dalam pantang tak raya..lega wei dah siap..kalau tak tahun sebelum ni risau je baju tak siap..biasa lah hantar last minit..jenuh follow up tailor..haha



Warna tema kitorang tahun ni warna grey..apa tah mimpi nak warna grey pulak..mak aku bising takde ke warna ceria sikit..hahaha..warna grey ni tak pernah cuba lagi..tu yang aku berani mati cuba pulak tu..aku bukak lemari tengok baju melayu asri, warna ape tak pernah lagi..haha asri memang tiap tahun buat..sebab seluar setiap tahun tak muat tau..al maklum la pengumpul lemak tegar..hahaha ampun bang!!lagipun memang asri pelasak pakai pergi surau segala...jadi memang takleh recycle kikikiki



Baju aku dengan hannah aku guna material chiffon..lepas tu kosong je kan..aku jahit la diamond tapak besi..haha aku pun tak pasti nama sebenar beads ni..aku tengok kat plastik beads ni dia tulis gitu..hahaha


Aku tanya la pendapat kawan aku ape nak buat baju kosong ni..die kata cer try buat beads diamond..femes sekarang katanye..orang jahit kat tudung pun ada..pastu aku perasan tudung naelofar lady D tu ade beads ni kat bahagian tepi kepala..


ni ha lawa kan


ni ha beads nye..aku beli kat GM Klang...tingkat 2 ada kedai melayu..aku dah pusing satu gm klang, kedai die paling banyak manik dan warna..


Kawan aku kata takyah banyak sangat..dekat lengan 2 kuntum sudah..lepas tu kat baju tabur-tabur macam taburan bunga kat kain songket tu..aku pun taknak buat banyak..kang hadeen duk gentel manik kat baju aku je kang..wakakkaa

Apa tema baju raya korang tahun ni?Jom share sikit..

Ok nanti sembang lagi..

Bai!


9 comments:

Julia Johari said...

Anez!
Rajin ye dia dtg GM Klang pusing satu kedai cari manik....perghhhhhhhhh mesti lawa baju raya ni...julia tak menyempat nak sulam manik Qi dah mula buat onar nanti...hahhahahha

Hana Soffelia said...

hadeen gentel aje xpe, kang msuk mulut plak. haha mak br nk melaram tp bla ada anak kecik gitulah jdnya, pakai kerongsang pun anak suka main.

Aku try kaler peach thn ni. Selalu kaler striking je. Baju tak siap lg, tak tau mcm mana ghupe.

CikNaa said...

kemahen balas dendam tau.. hahaha..

Liyana said...

rajinnya uols. daku x beli lg baju raya. thn ni raya belah hsnd. ai iz x excited bahahaha

ieza ashaari said...

Rajin sungguh. Aku risau juga baju aku takde. Hoho.

AnneRaini said...

grey warna tema tahun lps.. thn ni hijau axia..haha

Nadt said...

Baju raya...ehm..xde lagi..kohkohkoh

Nadt said...

Baju raya...ehm..xde lagi..kohkohkoh

Nazlee Ismail PCL said...

salam singgah . Baju raya dah ready, Rm da makin kurang dah ni...

info utk semua :
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.