Wednesday, 19 August 2015

Majlis Hari Lahir Ahmad Ayqazz Hadeen

Assalammualaikum

Phewww..penat masih terasa oii..buat majlis takde la besar mana..hahaha..tapi penatnye mengalahkan ape je..

Sebenarnya majlis hari lahir hadeen ni dua minggu je kitorang buat preparation..bayangkan lah..punya kelam kabut nye order sana sini..sebab plan asal nye macam tak jadi nak buat sebab dah terlajak sebulan dah..pikir punya pikir buat jelahhh..sebab first birthday kan..kesian pulak kat hadeen..nanti marah dia tumbuk meja sambil cakap INI TIDAK ADIL!hahahaha..

Alhamdulillah di permudahkan niat nak menjamu tetamu makan kan..semua masih nak terima order aku..kikikiki..bayangkan khemah tu pagi hari kejadian baru orang khemah tu pasang..gelabah ayam jugak lah asri menunggu orang tu datang..kalau tak datang alamat nye bentang tikar dan bersila lah makan..kahkahkah

Kira nya simple je masjlis hadeen ni banding kakak hannah tapi walaupun begitu tetap meriah..dah kenapa skema sangat ayat aku ni..haha..simple pun penat tau hadeen..gigih jugak lah mak DIY kad jemputan, banner flag, background...

Menu haritu pun simple aje

Laksa order
Bihun Goreng order
Rendang ayam mak mertua masak
Lemang asri buat
Karipap order
Kuih Limas order
Apam mak mertua
Agar2 mak aku
Kek adik aku
Puding mak aku
Cupcake order
Birthday Cake order
Baby macaron order
Cheese tart order
Trifle aku buat >___< satu je mak ko sempat buat hadeen..hahahaha!
Air oren makngah aku bancuh





baby macaron..manissssnyeeee  - ____-

cheese tart..sedapppp

cupcake ni asalnye takde krim..aku yang pergi tambah fresh krim..tula tak bape nak cute..hahaha

centerpieces kononnye..aku dengan bunga hidup tak dapat di pisahkan..kikiki..mesti nak ade jugak..masa hannah aku buat color meroon..ni acah acah color pastel plak haha

pengantin dah siap mandi

boleh lah ye hadeen...kain pun kedut mak malas nak gosok..haha

aeroplane birthday theme hehe

mak dan mak2 sedara aku..adik2 mak aku tu..

adik ipar aku..

mak2 yang ku sayangi..

dengan jiran2..


close up sikit kek nye..dah kenapa gambar ni kemudian..

sampai ke malam masaknye lemang tu tau..hahaha teringat2 lemang..sedapnyeeee

penuh rumah alhamdulillah

khemah pun takde scaloop..meja pun 4 segi..jadi lah dari takde kikiiki

bihun sedap...laksa pun sedap...

kakak perasan birthday dia..haha

tak nampak lak trifle aku tu..belakang tangan adik aku..dah tak jadi trifle pasal nye jelly dah tergabung dengan castard..tak pasti di mana silap nye tapi nasib baik licin..hahaha!


macam biasa mak jela yang sengih sensorang

hadeen mata kelain

nak pegang sendiri pisau tu -____-

kakak : hannah pun nak jugakkkk...haha



suka gambar ni..omeiii

dengan akak opis aku

mak ngah aku..aku tak paham kenapa ade ruang lak kat sebelah asri tu..apekahhh..haha

nak jugak potong kek..nah ambik..haha

elok plak die tak bukak topi tu haha
belek hadiah

hadiah dari papa

orang kuat majlis
Alhamdulillah makanan haritu cukup dan siap leh bagi bungkus lagi..hihi..tetamu kenyang tuan rumah senang hati..hehhe

Lega mak dah settle..

Ok lah nanti sembang lagi

BAI!

11 comments:

AnneRaini said...

meriah ni anez. kalo akak majlis kecik2 takde khemah.. hehe

Aeen said...

meriah birthday party hadeen.....makanan pun buatkan ku terliur..banyak jugak..

Cik Puan Eka said...

lama tak jenguk blog ni, keciknya dunia. Asri tu satu office ngan saye.

DUlu baca blog ni, sis masih lagi sorang anak. Jengah sini, dah dua orang. Sekali tengok, eh ni macam Asri.

Btw salam kenal sis. :)

e k i n ♥ y u s r i said...

wah...
meriah...
happy belated besday good boy...

CikNaa said...

meriahnya! sanah helwah hadeen

Ibu Lala said...

Byknye mknn. Kenduri besar lah tu. siap khemah bagai.

♥ ROS ♥ said...

Simple pun best ni nis.. klu la dpt p, sedapnya mkn..hahahaaa

mama ila said...

wahhh..meriah Nye majlis birthday...happy kakak ngan adik kan...kek pun cantik. =)

salam kenal yer =)

Julia Johari said...

Seronoknya happy 1st birthday Hadeen encem sayangggg...
Meriahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh sgt2...auntie tumpang happy dengan kamu tau, sebab punya ibu ayah dan kakak yg sgt2 rajin...all the best semua...

Anez ahad ni kita jumpa ye mmmuahhh!

LisaLisut said...

Mcm ni ko kata xgigih mak? Haha gigih sgt la ni. Siap banner diy bagai. Hahaha. If mls mcm mak hannah lg sorg ni ha. Selamber wawa je kek secret seketul. Kehkeh. I mmg pmls bab diy2 dr zmn kawin kikiki. Anyway hepi 1st bday adik hannah. Comey..

Nadia Johari said...

seronok die hari lahir disambut