Monday, 28 September 2015

Aidiladha 2015

Assalammualaikum

Isnin datang lagi..kembali lah aku bekerja seperti biasa..ada yang cuti lagi ke..malas betul oii nak bangun pagi tadi..dah lama cuti..lemau lah sikit nak bangun tu kan..haha..update sikit la pasal raya..kang takut selamat jalan je entry raya aku ni haha..

Aku raya rumah mil dulu sebab mil aku buat korban..jumaat pagi tu baru balik ipoh..tak pergi solat raya pun, tau-tau je lah hadeen dah berjalan..raya puasa haritu boleh lah aku gigih pergi, hadeen tak berjalan lagi..kang aku bawak jugak pergi masjid, tak pasal budak tu ada kat sebelah tok imam je kang..hadeen tu bukan boleh percaya >___<

Lepas tolong mil buat bekpes, terus aku mandi kan je budak-budak tu..hadeen 630 dah bangun..dia bukan boleh dengar bunyi sikit pun bangun lah dia..bekpes sama-sama pastu yang lain pergi masjid tinggal lah aku dengan budak-budak ni dengan adik ipar aku..bosan wehh..dorang yang pergi solat tu terus pergi beraya rumah opah makan laksa lagiii..menyesal pulak aku tak ikut, kat rumah aku mengantuk layan mata jer..haha

Asri balik dalam pukul 11 ke pukul 12 tah..baru lah bergambar..itu pun hannah dah tido..jadi lah 3 orang je pun..ade jugak gambar raya..

breakfast ada apam, kuih talam, seri muka, nasi impit, lemang, rendang daging, rendang ayam, nasi gorang..perghhh memang kenyang mana lah tak mengantuk..haha


lepas mandi terus kena kerah bergambar..budak-budak ni macam biasalah memang saja taknak tengok camera tau..mak die ni berbulu je eeee


baju semua recycle..takde beli-beli..jimat cermat mak zaman-zaman gst ni..nasib muat lagi seluar si asri tu..baju raya tahun 2012 tu..haha


Oklah nanti sembang lagi

BAI!


6 comments:

Liyana said...

baru terfikir nak mc je pagi ni haha. tp ermm xpela cancel heh

ada jgk la baju raya..iols pakai jeans je pepagi raya muahaha. xde feel raya dah :D

Julia Johari said...

Samalah anez, baju julia dari atas sampai bawha je baru ehhhh maknya kannnnnnn...baju Qi dan walidnya pakai je yg lepas2...settle masalah...masalahnya si julia tu je bermasalah tetiba terbaru hahahhahahah

safurara said...

hahahahaha baju 2012, hebakkkk! aku pon pakai mana ada, tapi beli gak baju princess tu, murah2.

mrs kayrul said...

aku beli baju tahun bila pun x hingat...punggah almari baru perasan..so jadi la baju baru...

Izzati Ghafur said...

meriah raya...

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum Anez,

Semalam memang hari lemau sedunia..
Saya tak balik kampung pun dilanda sakit lemau..
Seronok dapat makan-makan di pagi raya, itu moment yang sangat heaven..
Pastu mengantuk kann sebab ramuan semua berunsur lemak.. hehehe