Tuesday, 20 October 2015

Basikal Baru Hannah

Assalammualaikum

Update laju-laju ade 15 minit lagi nak balik..rabu lepas cuti awal muharam bawak hannah beli basikal idaman dia tu..dah lama berzikir nak basikal macam abang, nak macam abang..mama tak larat nak dengar dah jom lah kita beli haha

Sampai kedai terus pilih sendiri..mama hannah nak yang ni..tunjuk basikal besar sikit lah..mula-mula macam berbelah bahagi jugak nak beli yang tu..yelah yang tu besar sikit..nak naik pun kena tolong pegang kan..pakcik asri kata ok lah tu leh pakai lama sikit..dah alang-alang sikit lagi nak kena beli lagi..gitu kata menteri kewangan dalam langkah penjimatan..hahaha

Mama ikut jelah lagipun hannah nak sangat..boleh lah kayuh tapi sekerat-sekerat..sebab basikal besar kan..kalau basikal kecik tu elok je dia kayuh..murah lah kedai uncle ni jual rm165..tempat lain aku survey rm180 ke atas..lagipun tayar hidup basikal tu..takde la semput mengayuh tayar mati..hehe

 kakak happy nak beli basikal

 adik siap kemeja mak pakai kan semata nak pergi beli basikal..bahaha

 selfie ;)

 nak color pink tengah-tengah tu

 mula-mula aku tunjuk yang biru tu..taknak dia..dia kata tu adik punya..amboii besar sangat ko kan kak

 kusyuk tengok uncle pam tayar haha

 sampai rumah terus main..adik pun sibuk nak tumpang..hahaha

otw balik kakak banyak kali cakap terima kasih mama, terima kasih papa beli basikal hannah..sayang mama sambil kiss..pandai bodek budak ni haha..

 pastu mak budak kelaparan..ajak pakcik asri makan bakso..sedap betul bakso dia tau..meatball banyak dalam tu..puas makan!

 papa dengan anak-anak makan roti canai..peberet kakak hannah..

Oklah tu lah kisah hannah dapat basikal baru berwarna pink..

Nanti sembang lagi 

BAI!

4 comments:

Aeen said...

seronok kakak hannah dpat basikal....lepasni dah boleh kayuh dengan tayar 2 pulak..heheh

miss eimanhikmah said...

tahniah hannah dapat basikal..=)

ameris said...

anez, hannah dah pandai kayuh 1 pusingan ke??
rayyan 1/2 pusingan je...
comei beskal dia..

safurara said...

serook pulak aku baca ko update blog skrg ni!