Sunday, 30 August 2015

KTM Ipoh

Assalammualaikum

Aku balik ipoh semalam..malam tadi bawak hannah dengan hadeen pergi ktm ipoh..malam-malam happening gila kat sini..macam-macam ada..orang menyanyi, breakdance, nak sewa rollerblade ada, nak main bubble ada, nak main kereta control ada, memang bestla bawak family riadah kat sini..dulu lengang je oii kat sini..

jem woo nak masuk..ramai sangat orang sebab malam minggu kan..nampak kereta tu gigih dengan bendera bagai..hehe

group ni tengah breakdance 
Ternganga hadeen tengok air pancut kat situ yang siap ade lampu warna warni..tak berganjak wei..mula-mula berdiri tegak je, slow-slow je dia jalan nak pergi kat air tu hahaha..

cantik kan..

pakai baju tido je..mak malas nak tukar..haha

tengok gigih nak pergi dekat lagi

Hannah mintak nak main bubble..rm1 je satu bekas..skuter tu bawak siap-siap dari rumah..takde la kakak pau nak main skuter..haha..hadeen memang aku lepas kan lari-lari..memang jenuh mengejar hadeen ke sana ke mari nak pergi jugak kat air pancut tu..kalau boleh memang die nak mandi kat situ agaknye..

Oklah nanti sembang lagi..

BAI


Friday, 28 August 2015

Maggi Goreng Telur

Assalammualaikum

Dah dekat pukul 5 dah ambik masa sikit update blog..harini aku bawak bekal maggi goreng telur..bangun awal sempat lah nak menggoreng bagai..cuba bangun lambat, roti sapu jem pun tak sempat..ni pengaruh kak leenda ni duk post bawak bekal tiap hari, aura rajin tu melekat kat aku dah ha..haha..lagipun dah jemu la makan kat sini..sampai kadang pikir dulu ape lah nak makan harini...

makan dengan milo panas...perghhhh nikmatnye!

Doakan lah istiqamah aku buat bekal ni..leh berjimat woo bawak bekal ni..dulu masa anak dara, mak yang buat bekal tuk aku..sekarang buat sendiri lahh..sobs sobs sobs..ayah aku sampai sekarang bawak bekal lagi pergi kerja..selagi tak pencen lah tu bawak bekal..dia tak biasa makan kat luar banyak ajinomoto katanye..

Perasan tak apa yang lain kat blog aku???haha..header aku dah tukar baruuuuu..itu pun kecoh kan..alaa buat sendiri je..comel tak???..kikikiki..aku tak pakai dah sweetlikewhat tu..nak guna nama sendiri je..nanti kalau ade rezeki nak tukar dot com pulak..aminnnn..

Semalam kawan aku selamat bersalin anak kedua..dapat baby boy..subhanallah comel betul..tetiba rindu nak ade baby lagi..kuikuikui..

comelnye kamu baby!!!nanti aunty datang tengok tau

Oklah nanti sembang lagi..selamat menyambut hari kemerdekaan eh uolsss..

BAI!

Thursday, 27 August 2015

Pencarian Meatball Ikea

Assalammualaikum


Hahaha tajuk kemain kan..aku dari rumah petang sabtu..sampai KL je terus pergi ikea...pukul 9 malam masa tu sampai ikea terus laju-laju jalan dalam tu..nak makan meatball ikea sebenarnye..lama gila dah tak makan..setahun kot..sambil tu cuci-cuci mata tengok deco bilik budak..nak try ajar hannah tido bilik die..dah besar dah pun kan..boleh dah kot ajar..dah sempit dah tido berempat walaupun ada letak tilam single kat tepi..tapi paham-paham la dorang ni conquer macam mana..mak mengecut je tido tengah-tengah *___*

Mana la tau deco cantik-cantik semangatlah sikit budak kecik tu nak tido bilik dia..hannah teruja betul tengok deco-deco bilik kat situ..siap cakap lagi, mama hannah suka katil macam ni..siap baring..bising die cuba semua benda kat situ haha..tak payah bawak playground asri kata..bawak kat sini pun hannah dah happy sangat wakakakaka >___<


tengok suka sangat..tapi berkenan betul katil yang ni comel sangat
ceeee konon-konon..
Pastu kitorang saja usha-usha katil..katil kat umah tu macam nak innalillah dah..dah lama tak pakai sebab kitorang letak tilam je..hannah penah jatuh terus asri simpan..pastu aku tengok macam tak boleh pakai je dah..haha alasan sangat nak beli lain..aku dah lama berkenan yang besi  ni..macam comel je kan..


Sekali bila tengok lama-lama eeh macam gugurl sangat pulak..macam sesuai bilik anak dara gitu..haha tapi kalau nak jugak ape de hal..rm399..asri kata kena bawak lori lah datang sini nak beli katil bagai kat ikea ni hahaha

Pastu jalan lagi nampak yang ni..mahal sikit yang ni sebab kayu..rm1200 lebih tak silap..ha ni sesuai tuk mak dara..kikikiki..takpe-takpe ada rezeki nanti kami datang beli eh..haha

Haritu aku beli jam, wall shelves dengan frame gambar je..



Nak letak frame gambar macam dalam gambar tu..tak pasang pun lagi..AKU cadang nak pasang kat ruang tamu..offer rm19.90..kalau tak harga nye rm39




Tapi semalam mimi share kat fb gambar ni..alahai comelnye dia buat letak koleksi thomas..


Akhir sekali tepek gambar meatball yang di cari...sedapnyeeeee...tengok gambar rasa nak pegi makan lagi..nyum nyum

Oklah jom lah mengumpul duit sekuat nye nak beli katil idaman..wakakakkaa..

Ok nanti sembang lagi

BAI!

Wednesday, 26 August 2015

Hannah dan Qaiser ^_____^

Assalammualaikum

Rasa nye hannah dengan qaiser ni last jumpa masa dorang umur setahun lebih..sekarang dah umur 3 tahun dah memasing..dah besar sangat dah..dah nak pergi school dah memasing pun..kawan elok-elok sampai besar tau anak-anak..semoga ukhwah yang terbina antara mama dan umi korang ni berkekalan lah sampai syurga..aminnnn..sempat mak snap gambar dorang kat taman rama-rama..hehe











OK BAI!

Monday, 24 August 2015

KBBA Blogger Day Out di Zoo Negara

Assalammualaikum

Phewwww semalam sampai rumah dari KL pukul 9 malam..penat hoiii..tapi pagi ni gigih jugak kerja..cuti aku dah tinggal sikit..sobs sobs sobs..terasa macam terawang-awang lagi teringat event semalam..best sangat!!!taktau nak cakap macam mana happy nye tu..first time ni jumpa geng kbba dan join event..macam ju, rara, moon, kak mas, kak diya, allene, my, yana azfar memang dah kenal dari geng gojes..hehe..geng kbba semua pun ramah-ramah dan daebakkkk!maaf mana yang tak sempat bersalam-salaman tu..biasa lah mak anak dua ni duk kalut campur excited nak tengok panda..kikiki

Aku sampai KL malam ahad tu..tido rumah kakak asri..pagi-pagi pukul 7.30 pagi dah keluar..dalam pukul 8.15 kot sampai..ada kak zura je tengah tangkap-tangkap gambar masa tu..salam-salam dengan kak zura..comel sangat kak zura..hehe

Daftar lepas tu tunggu kawan-kawan lain sampai lepas tu bergerak secara kumpulan..ada dua kumpulan tiger dan hornbill..aku kumpulan hornbill..

Jom layan gambar..aku cerita ikut gambar takde lah korang bosan baca karangan aku panjang-panjang..hahaha

Banyak hoiii gambar..aku pilih-pilih yang penting je ni..tu pun dekat 40 keping..layanlah eh..haha

otw g zoo selfie satu..hehe

sebelum masuk..hai nama saya hannah...hehe

mama pun nak jugakkkk

nampak tak di situ siapa yang lagi excited >____<

mintak tolong ju tangkap...lupa hoii bawak monopod..hadeen awal-awal dah tido 
terbaikk khai datang demi nak jumpe kawan-kawan..muahciked

mummy-mummy comel 

yeay!!!lama sangat tak jumpe ju tau..

first time jumpe moon..comel sangat moon..
sebelum masuk, bergambar keramat dulu..rinduuuu dah korang semua..kredit  kepada tuan punya gambar..

dengan rara dan family..teruja hannah tengok butterfly
alololo omei sangat mak-mak..haha

dekat aquarium tengok fish

besar-besar tau ikan die..puas anak-anak tengok

memang happy sangat anak-anak semalam dapat tengok fish besar kat sini

dengan mama pulak hehe

hadeen takut panda tu..masa ni tengok multi animal show

memang terbaik multi animal show kat zoo negara ni..bukan bebudak je, mak pak pun happy sangat-sangat..tengok muka mak pak dia pun tau ha..haha

sea lion tengah buat persembahan..ternganga tau hadeen tengok haha


alalala pandai sangat nih!
Dalam pukul 12.30 kami naik train pergi makan tengahari dekat wild restaurant..sedap sangat makan..lepas makan, sambung tengok bee muzeum, savannah walk dan last sekali ke giant panda conversation centre..

ni dekat bee museum..hannah dengan hadeen suka sangat madu stick tu..sedap betul..berebut makan..haha dasar!terima kasih bee museum bagi kami sorang satu rasa honey stick tu
sempat bergambar dengan kak sue..hehe

jinak sangat rusa ni..hannah selamba je pegi dekat..tapi takut nak pegang haha

yeay dah sampai masa tengok panda..bergambar dulu

giant panda conversation centre..happy hannah nak tengok panda
sebelum masuk tengok panda...ramainyeeee..cer cari mana aku..tq kak mas pinjam gambar ni..hehe

dengar taklimat sebelum masuk tengok panda..tengok hadeen takmau diam   -____-


hannah dengan incess

tu dia..tu dia..yang di nanti dah keluar..masa die keluar nak terjerit rasa..comel sangat hahaha..kalau lah dapat pelukkkkk


nama die fu wa aka xing xing..ni panda jantan..panda betina feng yi aka liang liang tengah berpantang..jadi di kuarantin kan..haloh haloh tengok tu...geram tengok nye


fu wa nak makan kek tu..semalam umur fu wa ni yang ke sembilan taun..pihak zoo sediakan kek untuk die..omei sangat tau kek die..habis die makan sorang-sorang je tau..haha 



kakak hannah selfie dengan panda nak tunjuk kat atok..haha


bergambar dengan geng mak-mak 

goodies bag..bestnyeee!!!!
Amacam best tak???teruja tak???siapa yang tak pergi tengok panda tu jomlah bawak anak-anak tengok..dorang memang teruja sangat..percaya cakap aku..hannah sampai pagi ni duk membebel pasal panda lagi..tanya anak panda lah..mak panda lah..ayah panda sorang-sorang lah..nak tengok panda lagi lah..nak bagi panda makan lah..pendek kata memang happy sangat bawak anak-anak...bila tengok anak happy kan automatik kita sebagai ibu bapa ni terasa puas sangat..

Akhir sekali aku nak ucapkan terima kasih pada founder Kelab Blogger Ben Ashaari, Ben Ashaari sebab sudi bagi peluang aku join KBBA ni..terima kasih pada yang bertungkus lumus menjayakan event ni, farah dan yanti..kepada pihak Zoo Negara terutama Cik Zu..layan kami baik sangat..juga kepada penaja-penaja event ni :

Kyoto Enterprise
Food Panda
Cosmoderm
Curve Ampang Avenue
Zoonegaraonlineticket

Terima kasih daun keladi,
Ada rezeki jumpe lagi.

Dan tahniah KBBA masuk paper Kosmo harini hehe..

Oklah nanti sembang lagi..

Daaaa