Thursday, 12 November 2015

Sepetang di AEON Klebang Baru

Assalammualaikum

Hai pembaca kesayangan!haha..harini khamis kan..bukan isnin kan???aura rajin ade datang kejap ni..bukan ape kang berkurun pulak cerita ni dalam draf..kejadian nye dah berlaku 2 minggu lepas kott??baru nak update..ok lagi lah..ade cerita lagi lama pernah aku update..bahahaha..



Aeon klebang ni baru 2,3 minggu kot bukak..aeon kinta city tu dengar-dengar nak tutup nak jadi hotel..so gedik lah nak tengok aeon baru yang leh tangkap gambar berlatar belakang 3D ni..member ajak lepak pulak ok jom lah kita..lama tak lepak dengan abg pit dengan kak ain ni..masing-masing busy..huhu



Sementara dorang sampai, bagi hannah dengan hadeen main kat kidzoona..lama sangat dah tak bawak hannah..selalu bawak main kat station 18..dah naik rege dah..dulu rm15 seorang..sekarang rm17 lepas tu kat sini kena pakai sock kalau nak masuk..beli pulak sock rm3 sehelai..jadi dua orang budak kena lah rm40..sekali sekalaaaaaaa ye tak..haha


 aku tak sangka hannah berani naik benda ni..tinggi jugak ni..dulu-dulu die takut..hahaha

dah besar anak mama..cepat nye masa berlalu..sobss


huishh budak ni memang tak terkawal...jenuh mak mengejar takut hilang -,- 


 layan anak main..sonok pulak jadi budakkkk hahaha

 hadeen pelanggan tetap..haha..lepas tu ade budak cina ni..sungguh2 main beli-beli makanan dengan hannah..bahahaha

 dalam hati hadeen berkata 'dunia ini ana yang punyaaaaaa' bahahahhaa

Adalah sejam kot bebudak ni memain..kak ain dengan abg pit sampai ajak makan..ape lagi memang taknak keluar lah budak dua orang ni..pujuk cakap jap lagi datang lagi baru ok..hahaha fuhhh...takpe nanti kita datang dari pagi ok..main lah sampai lebam..hahaha



Lepas tu pergi makan kat food court dia..korang kalau pergi sini try nasi goreng pattaya daging die..perghhhh terbaikkk lahhh..siyes memang sedap..tak pernah jumpa sesedap itu..kikikiki..




ni ha asri punya..dorang bertiga duk pulun makan benda ni je..haha..aku makan chicken chop..sedap jugakk!


 bebudak ni pulak daddy dorang belikan kfc..

lama dah kenal cikgu ain ni..sebelum aku kahwin lagi..ica mulut tu..geram mama anez!

Lepas makan laju-laju pergi solat maghrib..lepas tu jenjalan dalam aeon nak usha-usha kasut untuk travel tahun depan..dasar sangat travel dalam malaysia je pun..beria sangat nak beli kasut bagai..bahahaha..

 nak tangkap gambar dengan fish katanye..

 kemain kan hannah..haha

 ica..dah besar dah..kejap nyeeee lah masa!

 jom kami nak daki bukit atas sana naik basikal ni..bahaha

 ni lah tempat nak sangat masuk..kat ipoh ni first time ade H&M ni..

ade lah terbeli sehelai seorang..hahaha..untuk travel kengkonon nyeeee

kami lagi :) nasib laki rajin melayan bergambo bahaha


 hadeen..

cantik kan background die..

kemain papa selfie suruh letak dalam blog katanye..choiii

Ok lah habis dah..nanti sembang lagi..

BAI!


Monday, 9 November 2015

Felda Residence Hot Springs, Sungkai

Assalammualaikum

Nampaknye memang tiap isnin ler aku update blog ni..muahahaha..sekolah aku cuti seminggu..takde lah busy sangat minggu ni..sempat lah update blog ha..hehe

Semalam pergi kolam air panas kat sungkai..lama dah tak pergi..rasa nya 2 tahun dulu..masa tu hannah takde pun lagi..mengejut je plan pergi mandi ni..hannah sebelum tu duk asyik berzikir nak mandi kolam..tetiba papa kata jom lah bawak..mama pun on jer..hehe..dalam sejam jer dari rumah aku..tapi jadi sejam lebih kot..singah kedai lah, singgah petrol pam lah..banyak nau tempat persinggahan nye..haha

Hot springs ni kan memang ramai orang..walau bukan cuti sekolah..masa aku pergi dulu pun hari minggu biasa je..dari merata tempat orang datang sebab kolam air panas tu sesuai bawak mak atau ayah kita yang sakit kaki, bawak rendam..memang ade kurang..dulu kitorang bawak mak asri, memang mil aku kata banyak kurang..sedap jer rasa rendam kaki tu..hot springs ni semula jadi tau bukan buatan tau uolsss..haha

bergambar dulu sebelum keluar..hadeen dah siap-siap masuk keta..tak sabo dah nak berjalan..haha

permandangan sepanjang perjalanan..sawah padi!..subhanallah cantik!

ni ha harga tiket..aku snap terus pic takyah pening-pening nak ingat info nak letak kat blog..haha apa salah kan kita letak info nak mudahkan orang yang nak pergi..hihi

Masa ni hujan, lepas beli tiket terus naik tram..kejap je hujan lepas tu berhenti..biasa lah sekarang nak start musim tengkujuh kan..takpe kita kasi lasak sikit anak-anak..hahaha

naik tram ni dorang bawak masuk ke dalam..free je naik tram ni..kakak baru bangun tido tu blur je haha..

 mandi manda pusingan pertama..haha..stop kejap nak pergi rebus telur..simpan barang dalam locker..tapi locker ni tak berbaloii la..bayar rm3 pastu kalau korang bukak nak guna balik kena beli lagi token..huhuhu

budak tak takut orang -___-

 hannah happy habis lah dapat berendam..haha

 aku terlupa bawak seluar mandi hadeen..beli lah seluar bunga-bunga ni kat situ..rm12 sehelai..

 budak ni tak mintak susu pun semalam..lupa terus susu dapat main air..bagusss dik!hahaha

 kakak kemain lagi tak reti sejuk kan..

 ni tempat rebus telur..panas gila kot..100 darjah celcius tu..menggelegak tu..3 minit untuk separuh masak..7 minit untuk sepenuh masak..eh apa ayat aku ni..hahaha hentam sajalahhhh..

Aku bawak telur dari rumah..pandai-pandai sorok eh kalau nak bawak masuk..aku buh dalam tupperware lepas tu letak dalam beg baju bawah sekali..selamat telur ku tanpa pecah satu pun haha..kat sini pun ade jual..30 sen kot sebiji..siyes weh tak hanyir tau rebus telur kat sini..sedap pulak tu makan macam tu je takyah kicap dengan lada sulah..pakcik asri pun cakap camtu..selalu kalau buat separuh masak kat umah bau lagi tau hanyir die..kat sini tak bau lansung!cuba dan alami nye sendiri!hahahhaa

 lagak seorang beach boy..hahaha

 masa ni panas betul..jelaga lah kulit ko dik..haha

 papa dan hadeen

 ecece hannah gaya tu..

 ni tempat rendam kaki..panas kot..siyes tak tahan aku..haha..siyes bagus tau..die buang toksik dalam badan..

 ni kolam air sejuk...ade kolam air suam je..best tau korang..terlupa pulak nak snap gambar kolam tu..rasa tenang je tau berendam dalam air suam..

selfie satu!

nak jugakkkk..hahaha

 dah siap mandi dah ni..keluar kolam dalam pukul 3 kot..kakak keluar kolam pau papa aiskrim..

 suap adik..padahal adik dah ade dah aiskrim..mama dengan papa nak sikit tak bagi..takut lah tu papa makan banyak..hahaha

 ececece ajet lomantik kikikikikiki..layankan ajeeee



 lagi!haha

 kakak snap..nak balik takde tram rasa nye..kitorang jalan je santai-santai pergi kat kereta..sambil usha2 resort dorang..cantik..siap ada pool dalam bilik..nanti kita tido sini pulak eh pa..hahaha

 princess mama ^__^

balik singgah makan nasi buluh ni..wajib singgah tau..tepi jalan je gerai dia..sedap gila!macam ni makan baru RM15 sekali air..air teh o ais dengan milo panas..ayam tu nama dia ayam golek kampung bunian..owner dia kata memang orang bunian bagi resepi kat dia..hahaha tetiba serammmm..betul ke tak Allah je tau..

Habis dahhh..nanti sembang lagi 

BAI!

Monday, 2 November 2015

Progress Busy Book Hannah

Assalammualaikum


Seminggu sekali nampaknye aku update blog sekarang..muahahahaa..busy sikit lah wehh..buat busy book hannah..bukan buku tu je busy..orang yang membuat nya pun busy mengalahkan PM tau..aku taktau bila dapat siapkan buku hannah tu..sekarang yang betul-betul siap 3 pages je..aku plan nak buat 20 pages..3 pages pun makan minggu ni..berangan nak buat 20 pages..takpe kita letak target tinggi-tinggi dulu..kalau rasa tak mampu kita turun jadi 10 pages..hahaha dasar!

Semalam aku cakap kat pakcik asri, rasa nak ambik cuti tanpa gaji nak siapkan buku hannah ni..bahaha..asri kata sabo-sabo..baru 3 pages ade 17 pages lagi..takkan dah nak give up..haha..selalu lepas balik keje aku siapkan kerja rumah siap-siap, lepas isyak tunggu pakcik asri balik surau, aku masuk bilik kunci pintu bilik..kalau tak budak dua orang tu mengacau nye boleh jadi raksasa gorgon mak ni..pakcik asri lah melayan budak-budak tu kat luar..hahaha..kejap-kejap kang budak dua orang tu ketuk pintu cakap nak masuk..hahaha

Hannah tiap hari tanya dah siap ke mama buku hannah..haha kesian dia..tak sabar sangat dah..sebab sebelum tu aku selalu bagi dia tengok kat you tube..tiap-tiap hari dia tengok progress buku dia tu dah siap sampai mana..kikiki..

 busy book hannah ni ada jahit tangan, ada jahit mesin..saja aku jahit bagi kuat sikit..kang tau lah confirm ada adegan tarik menarik..sebelum koyak buku mak, mak jahit siap-siap..hahaha..page ni baru sehelai baju..nak buat lagi dua helai..huaaaa semangat mak!

 gitu lah jahitan orang tak pandai menjahit..hahaha comot!patutlah orang jual mahal wehhh..renyah + leceh sangat membuat nya..tambah dengan ade anak kecik kan..memang menguji kesabaran..hahaha

 hannah paling suka page pokok apple ni..sayang betul dia..ke sana ke mari bawak page tu hahaha

dah pandai guna button katup ni..

Ok lah nanti sembang lagi..mungkin isnin depan pulak..bahahaha!

BAI!