Tuesday, 14 August 2018

Refarm Kampar

Assalammualaikum

Allahu last update setahun yg lalu..entry umrah pon tak habis..ampun kan la aku kalau ade yg tertunggu entry sambungan tu *hahaha perasan! Takpe lah ade masa nanti aku sambung balik eh..hari ni nak cerita pasal aku sekeluarga pergi refarm kampar 28 julai baru ni..tak plan pun..kesian je tengok budak2 ni terperuk je kat rumah, aku ajak la pakcik asri pergi refarm yang viral tu..lama dah viral..aku baru nak pergi haha dah basi pon 

Tiket masuk dewasa RM10 seorang..kanak2 atas 2 tahun RM5 sahaja..buka isnin hingga ahad dari 9 pagi dan tutup 6 petang..masa masuk takde pon dia check bag tapi dia ada tanya la ada bawak makanan tak..kalau ada kena bayar RM10..upah cuci la kot kalau korang buat sepah sebab bawak makanan..haha hari tu aku memang tak bawak makanan pon..Berbaloi la harga tiket tu sebab kolam dia best!ada 2 kolam mandi tau kat dalam tu..ada mini zoo, boleh naik boat, berbasikal, lepas tu mini zoo dia best sebab boleh bagi makan kat binatang2 tu..ade tempat penginapan jugak sini..kalau nak puas lagi boleh la bermalam..dekat hotel dia pon ade kolam jugak..pendek kata puas la main air haha jom la layan gamba..dari tadi aku taip ni tak jugak publish nye..banyak sangat la iklan nye haha

Pintu masuk dia..wajib bergambar kat sini okayy 

Port bergambar pun cantik uolss


Aku jamin anak2 enjoy tau pergi sini..tak boring la tempat nya..


Bagi rusa makan


Bagi ikan makan


Ada kura2..


Ok ni la kolam dia..ade lagi satu kolam tau..nampak air terjun tu...perghhh best mandi air terjun sejukk


Pondok nak duduk pon banyak..sesuai utk mak2 mcm aku bersantai2 update fb haha


Ok terjun dah..asalnya taknak bagi budak2 ni mandi..tapi kesian pulak pakcik asri nye..bagi jela mandi..mak risau kan tgh wabak hfmd ni..tawakal jela kan..lagipun kami mandi dah petang..tak ramai orang dah masa tu


Dah mandi sambung jalan lagi..masuk terowong masa ni pulak..best kalau korang suka baca sejarah hahaha


Budak2 happy je kat sini siap mcm tak puas..lain kali kita datang awal pagi ye anak2..


Ni tempat penginapan dia


Boleh naik boat


Ahmad pon dah pandai ootd hahaha

Ok lah semoga bermanfaat pada korang..nanti kita sambung lagi eh..k bai!

4 comments:

Yana MIB said...

menarik ni..boleh usul ke tok laki gak utk holiday..haha

missayu said...

menarikkk tertarik...

mrs kayrul said...

best2

Umiesyahida said...

Suke pegi 1 tmpt byk bnda leh buat. Xboring..